Menu

Mød 2 vinkonsuler

Vi bli´r aldrig færdige
med god vin!

VinKonsulatet er resultatet af vores fælles passion for vin – en passion, der startede i 1996, da Brian efter endt handelsskole fik en læreplads hos H.J. Hansen i Odense. Lærepladsen var ikke omhyggeligt udvalgt. Den var snarere det sted, der lige bød sig – et sted skulle man jo færdiggøre sin uddannelse.

Men H.J. Hansen endte med at blive meget mere end en læreplads for Brian. Vinkoncernen, der i dag er landsdækkende, gav både ham og handelsskolekammeraten, Steffen (ja, vi har været venner, siden vi mødte hinanden på Odense Handelsskole i 1993 interesse for de fascinerende dråber, der i tusinder af år har været et af menneskehedens omdrejningspunkter, når det kommer til livskvalitet og livsnydelse.

 
Vinkælder i Bourgogne

Nysgerrig på det gode liv

Siden da har størstedelen af vores arbejdsliv samt privatlivets stjernestunder (vores familier er godt vant!) involveret god vin. For os hænger god vin, god mad og godt selskab uløseligt sammen. Vin er prikken over i´et, når vi sammen nyder livet.
Det har derfor på ingen måde været sur pligt, når vi i vores respektive job, har lagt masser af timer og energi i blive klogere på vin. Vi har smagt, udvalgt og solgt vine fra hele verden. Vi har sat os ind i lokationer og traditioner, og vi har fået en sikker fingerspidsfornemmelse for at kombinere mennesker, mad og anledninger med lige præcis den vin, som er opgaven voksen.

 

 

Ikke udlært efter 40 år

Når vi i dag sammenlagt kan se tilbage på 40 år i vinbranchen, heraf mere end 25 år hos eller i samarbejde med H.J.Hansen, konstaterer vi: 1) At tiden er fløjet afsted 2) At vi slet ikke er færdige med at blive klogere. Ingen bliver nemlig nogensinde helt udlært i vinbranchen. Et produkt, der lever og hele tiden forandrer sig, kræver eksperter, der bliver ved at være nysgerrige. Hvert år sætter sit eget aftryk på vinmarkedet med uforudsigeligt vejr, frisk høst og nye områder. Svaret på spørgsmålet: ”Hvor findes den gode vin? ” ændrer sig hele tiden. Netop derfor bliver vin som fagområde ved med at fascinere os.

Fra H.J. Hansen til herrer i eget vinfirma

Steffen genåbnede med fuld musik Damkærgaard Vine (ultimo 2017), og lagde der de første grundsten til etableringen af VinKonsulatet (April 2018). Drømmen om sammen at åbne eget vinfirma kom nærmere og så skulle der ikke mange snakke til før beslutningen blev taget. Med det sender vi masser af taknemlighed bagud og glæder os (for vildt!) over at være frie fugle. I de mange år hvor vi har arbejdet i andres navn – H.J. Hansen, Philipson Wine og Østjysk Vinforsyning, har vi nemlig altid haft en drøm om at åbne vores eget vinfirma. Et hus, hvor alt, hvad der stod på hylderne, var VORES valg – 100 procent.

Med VinKonsulatet er drømmen blevet virkelighed. Her bruger vi alt, hvad vi har lært og folder vingerne helt ud som frie vinkøbmænd. Her køber og sælger vi udelukkende vin, som vi gerne selv vil drikke. Hos os er ingen vinbønder for små eller ubekvemme, for vi har ingen koncern eller kæde i ryggen, der stiller krav til kvantum og logistik. Derfor vil vi forhandle præcis de vine, vi har lyst til. Vi slår til, når vi finder kvalitet – om det er på en skjult og kroget alpemark eller en kæmpemæssig californisk bjergskråning betyder ikke noget, så længe vinen holder.

I Vinkonsulatet navigerer vi frit efter vores overordnede mål, som er at tilbyde:

Vin som giver DIG en god oplevelse

100%

Vin, som holder hvad den lover og lidt til

100%

Vin som ikke findes i super-markederne

100%

De 2 vinkonsuler

Steffen Floodness

Vinkonsul og indehaver
Tidligere jobs:
2006: Indehaver, Damkærgaard Vine
2013: Erhvervssælger H.J. Hansen Vin
2017: Salgschef, Dronninggaard Vinimport
2017: Indehaver, Damkærgaard Vine
2018: Indehaver VinKonsulatet ApS
Kontakt:
Tlf. 30 33 68 96
Mail: steffen@vinkonsulatet.dk

Brian Holtze Jørgensen

Vinkonsul & indehaver
Tidligere jobs:
1996: Læreplads hos H.J. Hansen Vin
1998: Butikschef VinSpecialisten Middelfart
2001: Erhvervssælger Philipson Wine
2002: Vinøs jordomrejse med jobs på vingårde i Syd Afrika, Australien
2003: Erhvervssælger H.J. Hansen Vin
2013: Salgschef, H.J. Hansen Vin
2017: Salgsdirektør, Østjysk Vinforsyning
2018: Indehaver VinKonsulatet ApS
Kontakt:
Tlf. 29 47 68 96
Mail: brian@vinkonsulatet.dk