Piemonte

Piemonte

Piemonte er en af verdens bedst kendte vinregioner og betyder ”ved fødderne af bjerget”.  Navne som Barolo og Barbaresco, lavet på kongedruen Nebbiolo, klinger godt og velkendt. Der produceres også en bred vifte af andre druer fra de røde Dolcetto, Barbera, Freisia og Brachetto (sød vin) til de hvide, Moscato (sød vin), Arneis og Gavi, m.fl. De røde er karakteriseret ved fasthed, stram elegance og elegant tørret frugt. De hvide er friske og livlige og som regel uden fad.

Det smukke, bakkede landskab med alpernes sneklædte tinder i horisonten er betagende og dragende. Når det kombineres med en bred vifte af spændende vine og gastronomi på et godt og afslappet plan m. trøflerne i spidsen, kort til bjerge med sne og ret kort til Liguriens kyster, er det vanskeligt at forestille sig noget bedre.

Piemonte har udviklet sin vintradition på baggrund af den nære tilknytning til Frankrig, hvor kongeriget i Savoyen i en lang periode  havde en dominerende indflydelse.

Det mest kendte område og området med de bedste vine er i det centrale Piemonte, omkring byen Alba, med områderne Langhe og Roero. Her laves de bedste vine på Nebbiolo, Barbera og Dolcetto. Der er også spændende produktioner længere mod nord, hvor bl.a. Gattinara kan  give interessante vine på Nebbiolo med en mere delikat frugt, mere moderate tanniner og let bitter finish, når det lykkes.

De store Baroloer fremstilles her i fem hovedkommuner på Nebbiolo – Barolo, La Morra, Montforte d`Alba, Serralungs d`Alba og Castiglione Falleto. Kommunerne er opdelt i parceller som i Frankrig og de forskellige klima og jordbundsforhold giver forskellige vine.

Barbaresco fremstilles i tre hovedkommuner på Nebbiolo – Barbaresco, Neive og Treiso. Minder om Barolo, men fremtræder typisk lidt lettere og mere elegant.

Viser alle 7 resultater