VinKonsulatets import af vine fra Domaine Pey Blanc

AIX-EN-PROVENCE

Domaine Pey Blanc

Vingården Pey Blanc er en perle blandt vinmarkerne i Aix. Den har været en familievingård siden 1930, og under ledelse af den energiske vinproducent Gabriel Giusiano siden 2004. Gabriel taler ofte om at "bevare terroiren, lytte til vinstokkene og forblive opmærksom på deres ligevægt", da han søger at finde en balance mellem elegance og friskhed i hans vine. De bedste metoder involverer blot at respektere terroirs potentiale og omhyggelig pleje af vinstokkene.

På jagt efter verdens beste rosé

Som sagt, kun den bedste - intet mindre!

Hvordan finder man verdens bedste rose vin??? Vi har gjort et forsøg, og vi synes vi har fundet den! Her skal du høre hvordan vi bar os ad….

VinKonsulernes første tur som selvstændige vinhandlere ud i den store verden, bragte os en tur til Düsseldorf, hvor verdens største og mest professionelle vinmesse ProWein finder sted.

Messen rummer vinproducenter fra hele verden og det foregår over 3 dage, hvor 7000 udstillere viser deres produkter frem, til de omkring 70.000 besøgende fagfolk der kommer forbi. Et mekka hvor næsten alt kan lade sig gøre, og så alligevel kan det være svært at finde nålen i høstakken. Vi var blandt andet kommet for at finde “Verdens bedste rosevin”! Intet mindre! Men med så mange udstillere, som alle sammen synes de har den, så kunne vi bruge 3 dage på kun at smage rosevin – og det var ikke lige planen. Vi ville have en fra Provence, der synes vi at de bedste roseer kommer fra. Sorry, til alle de andre… Men det er nu en gang vores overbevisning.

Vi har prøvesmagt over 200 rosévine og er ikke i tvivl!

ProWein havde været så venlige at lave en stand hvor de havde smagt udstillernes rosevine fra Provence igennem, og så linet de bedste af dem op ved siden af hinanden uden en sælger bag hver vin, så vi hurtigt og uden for meget snak kunne smage ca. 200 rosevine i en ruf. Vi greb en glas hver og smagte løs… 40-50 stykker blev det vel til. Så kiggede vi på hinanden og pegede begge to over på den samme flaske… Pey Blanc Rose No. 1. Den var i vores mund i særklasse bedre end alle de andre, så vi besluttede at gå direkte over til deres stand og møde folkene bag vinen. Et par unge gutter (på vores alder) som vi fald i god snak med og vi blev præsenteret for resten af deres sortiment, som også var imponerende kvalitet…. Nå men kan vi så handle sammen??? JA!! Det kunne vi, da de ikke var repræsenteret i Danmark og vi tænkte: det kan simpelthen ikke passe….? Men det var altså sådan at det var, og så var vi klar!

Vi fik et par prøver med hjem til Danmark hvor sneen stadig lå i indkørslen, og så smagte vi dem igen. Kvaliteten  var imponerende igen, og de store smil kom frem igen. Vi er så stolte af at kunne præsentere Pey Blanc på den danske marked og nu  håber vi at du vil forkæle dig selv med deres fantastiske vine!

Vinene kommer fra Aix-En-Provence i det sydlige Frankrig og bliver lavet på det familiedrevne Domaine Pey Blanc og sådan har de gjort siden 1930. I 2004 tog sønnen Gabriel over på de 25ha vinmarker og har givet domainet et løft! De arbejder med sund fornuft først! De bruger kun organisk gødning, og hjælper vinene til at yde deres bedste i respekt for deres terroir. Domainet producere både rød, hvid og rose, men er mest kendt for deres roseer!